• Worktable curving along the north facing facade

    Worktable curving along the north facing facade

  • Kitchen

    Kitchen

  • Worktable and entrance

    Worktable and entrance

  • Entrance lockers and wardrobe

    Entrance lockers and wardrobe

  • Telephone room at the end of the hallway

    Telephone room at the end of the hallway

  • Details: Worktable in cherry tree to the left. Carpet, glass and checkered marble pattern to the right

    Details: Worktable in cherry tree to the left. Carpet, glass and checkered marble pattern to the right

  • Main plan

    Main plan

  • Workbench details

    Workbench details

  • Kitchen elevation

    Kitchen elevation

  • Entrance elevation

    Entrance elevation

Esportal

Stockholm

Anders Berensson Architects in collaboration with Wallensteen & Co AB has design the new office space for the e-sport innovation company Esportal in Stockholm. The commission has been to retrofit a new office space into an existing gaming arena. To be able to fit the new program we designed multiple use spaces and furniture’s that could host different activities at different times. To emphasize different areas and functions we designed the floor in two different materials that indicate the function of the space. Work spaces has a grey carpet floor where other more social areas is cladded in a checkered pattern of big blocks of white Italian and green Swedish marble. To make use of as much space as possible we designed an organic shaped worktable that curves to form places to work and meet on towards the north facing facade. The long curved bench is in cherry tree when in the office part and in white marble when in the social area.