• Cabin interior

    Cabin interior

  • Cabin window bench

    Cabin window bench

  • Cabin view

    Cabin view

  • Cabin in Haglöfs store

    Cabin in Haglöfs store

  • Cabin in Haglöfs store

    Cabin in Haglöfs store

  • Cabin section and elevation

    Cabin section and elevation

SN x Haglöfs

Stockholm

Anders Berensson Architects has designed a small winter cabin for housing company Sommarnöjen located in the outdoor company Haglöfs store in central Stockholm. The 3 by 3 meter hut is an easy to visit full scale show home model with real materials and details. The hut also serves as a retreat for visitors in the Haglöfs shop when taking a brake while shopping or waiting for their clothes getting repaired at the repair shop.

The commission was to create a show home for the housing company to be placed in a shop with a new mountain cabin interior style. The whole exterior is made of black painted wood boards with a black stud pergola. In contrast to the exterior the entire interior is made from light Nordic fir tree floorboards on both, floor, walls and ceiling. A panoramic window with a bench bellow covers the entire gable. In lack of a scenic landscape the hut is designed together with a light screen with a shifting landscape view that can be seen from the window.