• Rendering of project

    Rendering of project

  • Rendering of project

    Rendering of project

Villa Sonderfors

Herräng

The client wanted a unique house with a light indoor environment. The house should consist of one floor with one master bedroom, kitchen, bathroom and living room.

A guesthouse should be included with a kitchen, bathroom and three bedrooms.

The site is divided in three types of nature: red rock, a lower part with grass and an old water filled mining hole.

The solution became a 5×40 meter house reaching over the mining hole. The house shape made it possible to have great views in all rooms and also to make a logical plan with two separate entrances with the living room as a meeting point over the mining hole. A system of doors makes it possible to select view and to divide the house into sections.

Blueprints
Download pdf